jueves, 28 de noviembre de 2013

Joan i la seva aventura per terres txeques

ERASMUS A BRNO 

Anar d’Erasmus a Brno va ser una de les millors experiències de la meua vida i crec que és una ciutat que presenta molts avantatges a l’hora de realitzar una estada Erasmus. Brno és una ciutat realment acollidora i agradable ja que, tot i ser la segona ciutat més gran de la República Txeca després de Praga, no és excessivament gran. És suficientment gran per tenir tot tipus d’alternatives d’oci o culturals, i suficientment menuda per adaptar-te a ella,  conèixer-la i moure’t pels seus carrers amb facilitat. En aquest sentit, el transport públic funciona de meravella, amb una freqüència de pas altíssima en les hores punta i, a més a més, l’abonament per a estudiants ronda els 25-30 euros per trimestre, de manera que és molt econòmic. 

Justament l’aspecte econòmic és un punt fort d’escollir Brno com a destí ja que es pot viure bé amb molts menys diners que en altres de les destinacions a les quals podem optar els estudiants de la FCAFE. L’allotjament a Vinarska, la residència més gran i coneguda de la Universitat, costa 150 euros amb internet i despeses de llum i aigua incloses. La residència és prou vella i les habitacions no són cap meravella però la veritat és que acabes estant molt a gust allí. Les habitacions són dobles i disposen de bany i una xicoteta cuina que permet preparar coses senzilles. Personalment, front a l’opció de llogar un pis privat, recomane totalment la residència ja que estàs en contacte amb moltíssims estudiants d’arreu del món i hi ha un ambient espectacular.

Pel que fa el menjar, els preus als supermercats són més o menys similars als d’ací i no hi ha quasi tendes de barri sinó que hi ha dos cadenes de supermercats on acabes comprant quasi tot el que necessites (Tesco i Albert). Però, per a mi, val la pena menjar en les cantines de la Universitat ja que resulta molt barat (pots dinar perfectament per 1,5 euros) i justament la cantina de la Faculty of Sports Studies és la millor de totes, amb molta més varietat de plats (pizzes, sopes típiques, pasta, carn amb acompanyament...).

Un altre dels punts forts de Brno és la seua situació geogràfica privilegiada just al mig d’Europa, la qual cosa fa que pugues viatjar a una gran quantitat de ciutats europees sense gastar massa diners, com ara Viena, Praga, Bratislava, Berlín, Cracòvia, Budapest... Aquest aspecte per a mi ha sigut un dels més importants ja que realment és una passada poder conèixer tantes ciutats en tan poc de temps.
També és molt bona l’atenció de la Universitat i de les coordinadores de Relacions Internacionals cap als Erasmus, amb programes d’alumnes-tutors que realment et faciliten molt les coses i amb organització de moltes activitats, viatges, esports etc. per part de l’ISC (International Student Club).

A l’hora d’eixir de festa Brno també és una ciutat atractiva amb prou pubs i discoteques interessants i també resulta molt econòmic eixir ja que molts dies entres sense pagar amb el carnet Erasmus i en tot cas una entrada pot costar al voltant de dos euros. A la ciutat hi ha molt d’ambient estudiantil i Erasmus així que si vols pots eixir tots els dies de la setmana, i a la residència sempre trobaràs gent amb ganes de festa! Consumir a dins dels llocs també és molt més barat que ací i fonamentalment es beu cervesa (de bona qualitat) que als pubs/bars de prop de la residència et pot costar 1 euro el mig litre, fins a uns 2 euros com a molt a les discoteques.
Pel que fa les classes i la docència, la veritat és que no hi ha cap dificultat per aprovar les assignatures, els professors donen moltes facilitats i les notes que posen són, en general, molt altes. A més a més, la nostra Facultat és de les més recents i les instal·lacions estan molt molt bé. S’ofereixen suficients classes en anglés, en les quals només hi ha estudiants Erasmus, per poder cobrir tots els crèdits necessaris i, en cas que hages d’agafar alguna assignatura en txec per extrema necessitat, com dic els professors donen moltes facilitats i no són molt exigents amb els estudiants Erasmus. Hi ha moltes classes pràctiques d’esports i una assignatura que recomane, sense dubte, és la de fer senderisme quatre dies per les muntanyes d’Eslovàquia (quan jo vaig estar s’anomenava Course of Mountain Hiking).

Respecte al tema de l’aprenentatge de l’anglés, és fonamental fer grup i amistat amb gent de països diversos i no només amb els espanyols que trobeu (que n’hi haurà molts). Si et relaciones i fas amistat amb tot tipus de gent realment acabes millorant molt el teu nivell d’anglés.

En definitiva, recorde amb tanta il·lusió la meua experiència a Brno que li trobe molt pocs aspectes negatius, per no dir cap, a aquesta ciutat com a destí Erasmus! I pel fred no es preocupeu que es soporta bé amb una bona jaqueta! La recomane al 100% i estic segur que si aneu viureu una de les millors experiències de la vostra vida!


                                                                                                                                  Per: Joan Úbeda Colomer.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario