martes, 30 de noviembre de 2010

Pau al país del salmó


Lloc de l’Erasmus: Notodden (Noruega)

Duració de l’estància: 5 mesos en principi... al final tot l’any

Qué tal la ciutat?

      Mmmm... exactament ciutat no és, és un poble de 12.000 habitants, en la ciutat viuen vora 8.000 i al voltant d’aquesta 4.000. tot i que els números mostren una ciutat gran, la ciutat és poca cosa, sols té un carrer principal que la creua i acaba en un llac ben gran i poc més. Es un poble xicotiu que té com ja he dit abans un llac al final del poble i al voltant hi ha moltes muntanyes. El més conegut de Notodden és la Heddal church, que és una església de fusta i el blues festival, que és en agost.

Com son les instal·lacions de la facultat?

     La universitat és molt xicoteta, tot i que és molt moderna i molt bonica, a més tens una vista molt maca de tot el poble i el llac des de la cantina. Les instal·lacions son bones, ja que la universitat disposa d’un gimnàs i un pavelló per fer les classes, ja que les assignatures que es fan no les pots elegir, es un pack que si t’agrada l’agafes si no... pillat un altre destí.
  
Quines assignatures estàs realitzant i com s’imparteixen?

     Les assignatures ací son molt practiques i molt relacionades en el outdoor life, tot te relació amb la natura i ixes coses. Al 1r quadrimestre he fet assignatures com orientació, 3 acampades, floorball i algunes més. Es tot molt pràctic i aprens amb el famós  “learning by experience” i la majoria de classes son fora de les aules així q teniu que tindre bona roba per esta “outside”. Al segon quadrimestre es donen les assignatures d’esquí, esquí de fons, snowboard, escalada, patinatge, canoing i alguna més.

     El calendari de la uni es un poc diferent al que estem acostumbrats, ja que vaig començar les classes el 15 d’agost. Però així i tot m’agrada molt els horaris i com esta distribuït tot l’any. A més tens en cada quadrimestre una setmana de vacacions (study week) que la pots gastar per viatjar o fer el que vulgues.

Com descriuries als habitants de la ciutat?

     Tota la gent d’ací és molt educada, a més estigues on estigues pots parlar en anglès que tot el món t’entén. No son igual d’oberts que podem ser nosaltres però a les poques setmanes ja estàs integrat com un més. A part que al ser tant xicotet el poble i la universitat, en el moment que estigues practicant algun esport i se te done bé, enseguida es coneixen per allà on vages.

Has tingut algun tipus de complicació?

     Cap, tot al contrari, tot han sigut facilitats per tot. Hi ha dos coordinadors que estan sempre pendent perquè tot es vaga bé i si tens algun problema teu solucionen de seguida. Posaré l’exemple del primer dia i es que el coordinador va vindre a per mi a meitat de camí entre l’aeroport i Notodden, crec que en aquesta acció queda més que demostrada l’ implicació dels coordinadors i els que treballen per ací dalt.

Recomanaries a un altre company sol·licitar el mateix que tu?

      D’entrada aconsellaria a qualsevol fer l’erasmus ja que es una oportunitat única d’eixir de casa i conèixer un país, cultura, llengua, i mil coses noves. El si recomanaria aquest lloc... és depèn de la idea que tinga eixa persona de l’erasmus, si tens la idea de festa al màxim i ixes coses, aquest destí no es el nº1 en la festa però si t’agrada la neu, les activitats a l’aire lliure, tot lo relacionat en la natura, les muntanyes, el senderisme aquest és el lloc.

Que allò que més t’agrada d’estar allí?

      Pufff, hi ha moltes coses, la natura i les activitats que pots realitzar son úniques, ja que pots esquiar, fer snow, fer senderisme i mil coses més. A part de que vius una experiència molt diferent a la vida que tenim en casa.

Que és el que no t’agrada?

      Que açò es caríssim!!! Noruega es un lloc caríssim i es caríssim per a tot, per a menjar, per beure, per desplaçar-se, (perdó però) es pa cagar-se! El nivell de vida és molt alt. Exemples per a que vos doneu conter es que el litre de llet esta a mes de 2e. Una cervesa en els pubs es costa 6 i 7e. I el menjar carn està un poquet fotut!

Que tal les festes?

    Ací les festes sols son els dimecres i els dissabtes, encara que els horaris son molt diferents, a les 2 es tanca tot. Però per això estem tots els estudiants en 2 residencies i les after parties i les before parties es fan allí. Hi ha un pub que és el dels estudiants que es diu STUA i es on sempre estem en les festes.

      No és el lloc per pegar-se festes impressionants però si un vol pot montar-seu molt bé. Al principi de l’any es van fer moltes festetes en barbacoes i coses per l’estil , però com comprendreu ara a vorer qui es el xulo que es queda fora rostin les salsitxes si el termòmetre no munta dels -5º...

 Quant recivixes de beca?

    No tinc ni idea però serà vora els 400 euros ja que no vaig ser becari del mec l’any passat. Així que si teniu idea de vindre cap ací estalvieu bona cosa si no prepareu-se per menjar arròs blanc i pasta a seques.

     Finalment m’agradaria acabar aconsellant aquest país no sols com a destí d’erasmus, si no com a destí per alguna escapadeta, ja que hi ha racons molts bonics com Bergen, Preikstolen, Oslo, etc.
                                              
                                                                           Pau Ferrer Albero
 
     Os adjunto unas fotos que me ha pasado Pau de allí, creo que son muy ilustrativas de lo que podemos encontrarnos allí:
 





No hay comentarios:

Publicar un comentario